stare bajki i baśnie
stare bajki i baśnie
Ja z animacji zamierzam odgrzebać na platformach różne stare bajki i baśnie z czasów dzieciństwa i je nadrobić. 
- Lou Fontaine
- Admin
- Reactions:
Ja cały czas rozkminiam, czy chciałabym obejrzeć po latach "Wszystkie psy idą do nieba" - w dzieciństwie moja ulubiona animacja... Ale mam świadomość, że pewne rzeczy po x latach lepiej wyglądają jako wspomnienia i często nie ma sensu tego zmieniać.
ᘛ⁐̤ᕐᐷ ◅
Re: stare bajki i baśnie
Proszę takie coś jest na cda.plLou Fontaine pisze: czw wrz 17, 2026 5:02 pm Ja cały czas rozkminiam, czy chciałabym obejrzeć po latach "Wszystkie psy idą do nieba" - w dzieciństwie moja ulubiona animacja... Ale mam świadomość, że pewne rzeczy po x latach lepiej wyglądają jako wspomnienia i często nie ma sensu tego zmieniać.
https://www.cda.pl/video/24876267d0
Jeśli nie wchodzi na darmowych to dam Ci potem mój login i hasło do tej platformy i pojedziesz na moim koncie.
- Lou Fontaine
- Admin
- Reactions:
To jest druga część, chodzi mi o pierwszą.
No i nie z dubbingiem tylko w oryginale. Nie chodzi mi o dostęp do materiału, bo to nie jest problem, tylko o to czy warto konfrontować wspomnienia ze współczesnością.
ᘛ⁐̤ᕐᐷ ◅
Re: stare bajki i baśnie
Jedynki niestety nie znalazłam. Czasem warto konfrontować i zobaczyć jak reagowaliśmy kiedyś a jak terazLou Fontaine pisze: pt wrz 18, 2026 12:54 am To jest druga część, chodzi mi o pierwszą.No i nie z dubbingiem tylko w oryginale. Nie chodzi mi o dostęp do materiału, bo to nie jest problem, tylko o to czy warto konfrontować wspomnienia ze współczesnością.
- Lou Fontaine
- Admin
- Reactions:
Też prawda.wercia555 pisze: pt wrz 18, 2026 4:13 pm Czasem warto konfrontować i zobaczyć jak reagowaliśmy kiedyś a jak teraz![]()
"Wszystkie psy..." to jak się zastanowić bardzo dorosła tematyka (mafia, śmierć, hazard, manipulowanie małym dzieckiem w celu osiągnięcia korzyści majątkowych) ubrana w płaszczyk bajki dla dzieciaków. Druga część jest dużo lżejsza i bardziej pogodna.
ᘛ⁐̤ᕐᐷ ◅